Tort diplomat cu struguri

de diaconta in Dulciuri, 16 Oct 2010 | 6217 vizualizari

 

Din categoria "n-a iesit ce-am vrut"

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri apa
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • vanilie,lamaie

Pentru crema:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 300 ml frisca lichida
  • vanilie
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 plc gelatina tort gele
  • coaja de portocala

Sirop de zahar pentru insiropat blatul. Struguri si frisca pentru decor

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu struguri:

Blat:

Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se bat spuma cu 7 linguri zahar si 7 linguri apa.Se adauga vanilia,coaja de lamaie si praful de copt.

Albusurile se bat spuma tare.

In amestecul de galbenusuri se pune faina si spuma de albusuri,amestecand usor cu o paleta de jos in sus.

Se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade pentru 35 de minute.Dupa ce blatul a crescut se reduce putin focul in cuptor.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece pentru 10 minute.

Se bat ouale intregi impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma frumoasa.Se pune pe bain marine ,se adauga gelatina taiata in bucati,amestecam tot timpul.

Cand gelatina s-a topit se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Se adauga vanilia si coaja de portocala.

Se bate frisca spuma si se adauga in amestecul de oua mixand in continuare.

Blatul se taie in doua pentru a putea pune crema la mijloc.

In tava in care am copt blatul,am pus o folie si niste boabe de struguri.

Am preparat gelatina tort gele dupa instructiunile de pe ambalaj,am turnat-o peste boabele de struguri si asezam jumatatea de deasupra a blatului.

Am insiropat blatul si am asezat crema si boabe de struguri.Apoi peste crema se pune cea de-a doua parte de blat si se da la frigider pentru 2 ore.

Dupa ce l-am scos de la frigider l-am rasturnat pe un platou si l-am ornat cu struguri si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Foi cu nuca caramelizate